3 stappen naar succes voor zakelijke telefoons, laptops en tablets

Je zakelijke telefoons, laptops en tablets beveiligen? In drie stappen naar succes

Digitaal werken populairder dan ooit

Digitaal werken is populairder dan ooit. Maar dat niet alleen, ook het thuiswerken en het werken op locatie is in rap tempo veranderd. Met als gevolg: een veelvuldig gebruik van zakelijke telefoons, laptops en tablets. Wat het voor de werknemer nog makkelijker maakt om op afstand te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit veilig kan én voorzien is van het nodige gebruiksgemak? Wij brengen je in drie stappen naar succes.

 

Gebruik tools om zakelijke mobiele apparaten te beveiligen

Allereerst is het van belang te inventariseren welke tools medewerkers op dit moment gebruiken. Is dat een telefoon? Laptop? Tablet? Maar nog belangrijker: tot welke data geven deze apparaten toegang? En waar zitten de risico’s? Als je dit in kaart brengt, weet je welke tools je nodig hebt om zakelijke mobiele apparaten te beveiligen. Wij raden je aan gebruik te maken van EMM, oftewel: Enterprise Mobility Management. Het waardevolle hiervan: je kunt via één centrale omgeving alle toegang tot data, applicaties en apparaten beheren en beveiligen. Medewerkers kunnen e-mailen en bedrijfsgevoelige data inzien via een VPN. Mocht een werknemer onverhoopt op een vervelende manier afscheid nemen, dan kun je zelfs op afstand de toegang tot de VPN stopzetten. Altijd een veilig idee!

 

 

De juiste tools gaan hand in hand

Waar het in het verleden zoal fout ging? Smartphones op de werkvloer waren helemaal niet voor alle functies toegankelijk. Dit zorgde ervoor dat medewerkers om de regels heen werkte en voor bepaalde dingen alsnog hun eigen mobiele apparaten gebruikte. Niet slim! Dit ging namelijk ten koste van de veiligheid. Tegenwoordig kun je werk en privé veel makkelijker van elkaar scheiden. Ook zijn tools veel beter op elkaar afgestemd. Stel er wordt gevoelige bedrijfsinformatie onderschept, dan kan een EMM-software er op afstand voor zorgen dat bepaalde apps of zelfs de toegang tot het netwerk geblokkeerd wordt. Net zolang totdat er geen sprake meer is van dreiging!

 

Herken risico’s tijdig

Een pluspunt: er is steeds meer aandacht voor beveiliging van zakelijke mobiele apparaten. We inventariseren wat er nodig is en schaffen al snel de eerste de beste mobiele besturingssysteem aan. Het gevaar daarvan: hackers kijken mee én ook zij blijven zich innoveren! Met als gevolg dat besturingssystemen veel sneller dan verwacht achterhaald worden. Het is daarom van uiterst belang dat je kiest voor een systeem dat op voorhand een mogelijke cyberaanval kan detecteren. Mocht er gevaar op de loer liggen, dan kun je gelijk reageren en de schade zo beperkt mogelijk maken.

 

Wij helpen je graag om zakelijke telefoons, laptops en tablets op de juiste manier te beveiligen. Samen kijken we wat het beste bij jouw bedrijf past, zodat medewerkers in alle veiligheid op afstand en thuis kunnen werken.

 

 

 

Wil jij hulp bij het beveiligen van jouw mobiele apparaten?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee!

Telefoonnummer 076-2600044 Mail ons info@itcoms.nl Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Referentie ITCOMS - Cisco
  • Referentie ITCOMS - Broadsoft
  • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
  • Referentie ITCOMS - Dell
  • Acronis
  • Referentie ITCOMS - T-mobile
  • Referentie ITCOMS - DrayTek
  • Referentie ITCOMS - Jabra
  • Referentie ITCOMS - Microsoft 365
  • Referentie ITCOMS - Fortinet
  • Referentie ITCOMS - Gigaset
  • Referentie ITCOMS - KPN
  • Referentie ITCOMS - Yealink
  • Teamviewer - ITCOMS Roosendaaal